Velika umetnost malih dela

poziv-minirestart

Likovna izložba malog formata za decu od 4 do 18 godina


Poziv vaspitačima, nastavnicima razredne nastave i likovne kulture, umetničkim školama, dečjim centrima i ateljeimaPostoje brojne domaće i međunarodne izložbe minijature i malog formata na kojima umetnici mogu učestvovati, ali dečjoj likovnoj sceni nedostaje sličan izazov. Ovim konkursom želimo da svoja umeća sa nama podele upravo deca i njihovi likovni pedagozi. Dobrodošla su sva deca sveta, uzrasta od četiri do osamnaest godina.

Mini restART je vaša izložba kojom ćete nam otkriti koliko je umetnost velika čak i kad je veličine dlana. Ne sumnjamo u vašu maštovitost. Setite se svojih prvih crteža koji su bili malenih dimenzija, ali velikih značenja. Jedna linija predstavljala je čitav svet. Imajte na umu da mali format ne znači ograničenje, već da manje može biti više. Prikažite svoj svet kreativno, istražujte tehnike, budite iskreno čak i nespretni – hrabrost je biti svoj. Iznenadite nas neposrednošću, idejama i, najvažnije, svojom bezgraničnom slobodom. Uvereni smo da ćemo mnogo toga nučiti od vas.

Umetnost i likovna kultura značajni su segmenti obrazovanja i kreativnog razvoja dece. Nadamo se da ćete nam svojim  umećima pomoći u stvaranju kvalitetnije kulturne i društvene sredine za odrastanje i življenje.

Očekujemo vas!

Organizator,
Obrazovno-kreativni centar RESTART